Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس مازندران ـ بهناز مقدس|حفظ دین و شعائر و ارزش‌های الهی و انسانی پس از واقعه کربلا مرهون دخت کبری حضرت دلدار علی علیه السلام است که ۵۴ سال عمر خویش را در طاعت امام زمان بود و لحظه‌ای حجت خدا را تنها نگذاشت؛ یکی از ابعاد مهم سیره و رفتار اجتماعی حضرت زینب این است که ایشان به‌عنوان فرزند رشد یافته در دامن دختر پیامبر (ص) و خانه حضرت علی(ع) بودند و وظیفه خودشان می‌دانستند که رخدادهایی که در داخل منزل بیانگر فضایل و جایگاه ویژه مادرشان است را به مردم منتقل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نهضت‌های اجتماعی نیز دختران و زنان می‌توانند مشارکت داشته باشند و جریان‌ها و حرکت‌های سالمی برای هدایت جامعه پدید آورند. نهضت عاشورا بهترین نمونه این مشارکت است. براستی دختران و زنان مسلمان در پیروی از ولی خدا و امام زمان علیه السلام تا چه اندازه از غیرت دینی زینب کبری بهره برده‌اند؟
 
زهرای ثانی علیها سلام بهترین و زیباترین الگو

نرجس باباپور بانوی طلبه مازندرانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه دختران و بانوان اگر طالب سعادت باشند در دنیا و عقبی، زهرای ثانی علیها سلام بهترین و زیباترین الگویی هست که در دانشگاه فاطمه الزهرا تعلیم دیده است، گفت: حفظ دین و شعائر و ارزش‌های الهی و انسانی پس از واقعه کربلا مرهون دخت کبری حضرت دلدار علی علیه السلام است که ۵۴ سال عمر خویش را در طاعت امام زمان بود و لحظه ای حجت خدا را تنها نگذاشت.

این بانوی طلبه مازندرانی با اشاره به اینکه حضرت در واقعه کربلا حاضر و ناظر بود و تمام جزئیات قیام را هم در مکاشفه و هم در برهان تجربه کرد، گفت: بانویی اندیشمند و فاضله که جز به خدا اندیشه‌ای در سر نداشت و برای تداوم راه شهیدان کربلا قیام خود را از غروب عاشور آغاز کرد.

باباپور تصریح کرد: حضرت ام المصائب در اندک زمانی توانست روایت‌های دشمن را که بر خلاف موازین اسلام بود، افشاگری کند و حقانیت دین و واقعیت های واقع شده را به گوش جهانیان برساند؛ داغ بسیار دیده بود و قامت زهرائی اش نیز خمید و موهایش سپید گشت ولکن عزم راسخ عقیله بنی‌هاشم هرگز با لغزش مواجه نشد.

نهضت عاشورا ادامه دارد

وی ادامه داد: غروب عاشورا (و یا روز یازدهم)، از کنار ابدان مطهر شهدا عبورش دادند و همراه زنان و کودکان به اسارتش بردند؛ نگاه این بانوی هاشمی، نگاهِ جهان مادی نبود تا نتواند آنهمه داغ را تحمل و راه را در جهت صراط مستقیم در پیش روی آزادگان جهان هموار کند پس از نهضت عاشورا.

این بانوی طلبه مازندرانی بیان کرد: بانویی مقاوم با تقوایی که شایسته و بایسته خاندان عصمت و طهارت است، با بصیرت مثال‌زدنی و دشمن‌شناسی که دشمنی‌های دشمن را هم به خوبی می‌شناخت و با صولت حیدری مبارزه علیه امویان را آغاز که نخستین گام در این مبارزه صبر زینبی بود.

 

باباپور خاطرنشان کرد: صبر بر دشواری‌های خارج از حد تصور و استقامت در مقابل داغ‌های سنگینی که بر دل داشت و صبر بر فراق حسین بن علی و مصائب بسیار، او را چون جَبَل استحکام بخشید و فی الله قدم در راهی نهاد که سرنوشت اسلام و سنت نبی خدا بدان گره خورده بود.

وی یادآور شد: صبر و بردباری در استماع ناله‌های آل الله و غارت اموال و سوزاندن خیمه‌ها توسط لشکریان پست‌تر از حیوان، چهره علی را در سیمای زینب جلوه‌گر کرد و با توکل بر خالق ار این عنصر صبر، توانش افزون شد برای نابودی تفکرات یزید و اعوان و انصار یزید لعنه الله.

قائله کربلا غروب روز دهم محرم پایان یافت

این بانوی طلبه مازندرانی با اشاره به اینکه قائله کربلا غروب روز دهم محرم پایان یافت، افزود: دشمن نیز با تصور بر اینکه دین خدا و تجسم صفات خدا را مدفون کرده است، به جشن و پایکوبی اقدام کردند و سرهای شهدا را به همراه اهل بیت امام علیه السلام در شهرهای کوفه و شام به نمایش گذاردند و تا توانستند، مردمان دنیا پرست را به استقبال و تماشای این پیروزی ظاهری، ترغیب کردند.

باباپور گفت: زینب سلام الله علیها هم مادر دو شهید است و هم خواهر شهیدان بنابراین به جای اینکه در کنار اجساد شهدا مبتلا به نوعی عقب ‌شینی شود، در مجلس ابن زیادِ خود باخته و کاخ یزید میمون صفت، خطابه ایراد فرمود و با جملاتی کوتاه اما آتشین و دشمن سوز، ابتدا به سابقه آل‌امیه اشاره‌ای کرد و سپس حجت خدا را با لسان علوی تعریف کرد.

وی اظهار کرد: با کلمات قصار اما با بلاغت و فصاحت، همچون مادرش در جانبداری از ولی خدا سخن گفت و دشمن را در خانه  خود به خاک مذلت نشاند.

این بانوی طلبه مازندرانی تصریح کرد: براستی دختران و زنان مسلمان در پیروی از ولی خدا و امام زمان علیه السلام تا چه اندازه از غیرت دینی زینب کبری بهره برده‌اند؟

شهادت حاج قاسم نمایانگر حضور دختران مسلمان و بانوان متدین در صحنه‌ها

باباپور شهادت حاج قاسم علیه الرحمه را نمایانگر حضور دختران مسلمان و بانوان متدین در صحنه‌های گوناگون دانست و گفت: امروز وظیفه دختران و زنان جامعه ی اسلامی، این است که با تاسی از سیره زینبی، هم دنیای خویش را آباد و هم در آخرت همنشین خوبان شوند و این میسر نمی‌شود مگر به رعایت آداب و احکام دین مبین اسلام.

وی خاطرنشان کرد: از دامن هر زن مسلمان حداقل باید یک حاج قاسم پرورش یابد تا هم دین خدا و هم عزت مسلمین بماند.

گفتنی است درخشش زینب (س) در تاریخ، وقایع و حوادثی را به نام شیر زنی از آل‌عصمت و طهارت رقم زد که جز به اعجاب و شگفتی نمی‌توان در آن نگریست. او نهضت خونین برادر را به نتیجه رسانید و این از افتخارات منحصر به فرد زنی است که در مهد اسلام پرورش یافته است.

در جریان بیداری اسلامی، زنان ایران، حضرت زینب (س) را الگو قرار دادند و توانستند شگفتی‌ساز شوند.

انتهای پیام/۳۱۴۱/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: عاشورا حضرت زینب سلام الله علیها شهید سلیمانی دختران و زنان علیه السلام امام زمان حاج قاسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۱۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز چهارمین رویداد «دختران حاج قاسم» قزوین

به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین رویداد رویداد «دختران حاج قاسم» بعد از ظهر شنبه توسط تبلیغات اسلامی قزوین در رامسر آغاز شد.

در این رویداد که به مدت سه روز در اردوگاه شهدای هفتم تیر رامسر برگزار می‌شود، بیش از ۳۰۰ دانش آموز دختر از مقطع متوسطه دوم حضور دارند.

این رویداد چهارمین رویداد آموزشی و با هدف توانمندسازی کنشگران فرهنگی و اجتماعی دختر قزوین برگزار می‌شود.

کد خبر 6090265

دیگر خبرها

  • حجت الاسلام خسروپناه: علم حکمی؛ لازمه دستیابی به تمدن نوین اسلامی
  • ایجاد دبیرخانه تکریم دختران و بانوان در حرم حضرت معصومه(س)
  • تصاویری از رهبر انقلاب در خلیج فارس
  • دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند
  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • آغاز چهارمین رویداد «دختران حاج قاسم» قزوین
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است